Δημήτρη  Προκοπίου

Μέλος Φωτογραφικής Ομάδας Θεσσαλονίκης UMBRA

 

 


 

logo

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΒΟΛΟΥ

Κτίριο Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας Βόλου

Σταδίου & Μανδηλαρά

Τ.Θ.1382 Τ.Κ. 38110 – ΒΟΛΟΣ

www.photovolos.gr - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.facebook.com/photovolos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος 25/1/2024

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, στο γραφείο της, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου, η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου πραγματοποίησε την ετήσια γενική της συνέλευση. Ενέκρινε τις εγγραφές των νέων μελών, ενέκρινε τον απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και τον οικονομικό απολογισμό. Συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι δράσεις για το 2024, του «Νοεμβρίου Φωτογραφίας» και του διαγωνισμού «Δημήτρης Λέτσιος», ο οποίος θα προκηρυχθεί εντός των ημερών και άλλες δραστηριότητες.

Στη συνέχεια διενεργήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την Εφορευτική Επιτροπή το νέο Συμβούλιο συνεδρίασε και συστάθηκε σε σώμα ως εξής: Λέων Μουρτζούκος πρόεδρος, Αργύριος Ρουσογιάννης αντιπρόεδρος υπεύθυνος για την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Λέσχης, Σοφία Παπασταύρου γενική γραμματέας, Ευγενία Γεωργακάκου ταμίας, Λεωνίδας Ζωγράφος, Ελευθερία Καρασμάνογλου και Ειριάννα Πεκοπούλου - Γκολέτσου μέλη.

Οι πρώτες αποφάσεις του νέου συμβουλίου ήταν οι εξής:

  • Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 η Φωτογραφική Λέσχη θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στις 11 πμ στον «Εξάντα», Δον Δαλεζιου 11. Στην εκδήλωση είναι καλεσμένα όλα τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης.

  • Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, στις 7:30 μμ στο γραφείο της, στο Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας Βόλου Σταδίου & Μανδηλαρά, η Λέσχη θα υποδεχθεί τα νέα μέλη της που θα παρουσιάσουν δείγμα της δουλειάς τους. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

  • Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, στις 7:30 μμ στο γραφείο της, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου Σταδίου & Μανδηλαρά, ο φωτογράφος Γαρύφαλλος Γανωτόπουλος θα παρουσιάσει τμήμα της δουλειάς του. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

 

logo

Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, στις 17:30, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Μετά από γόνιμο διάλογο και σειρά προτάσεων για νέες δράσης της Λέσχης, εγκρίθηκε ο απολογισμός πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2020-2021 και ο προγραμματισμός δράσεων για το 2022 καθώς και ο οικονομικός απολογισμός του 2020-2021 και ο προϋπολογισμός του 2022. (Η Γενική Συνέλευση του Ιανουαρίου του 2021 είχε ματαιωθεί λόγω των υγειονομικών μέτρων).

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής της Λέσχης.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, σε συνεδρίασή του μετά το πέρας των εκλογών, συστάθηκε σε σώμα ως εξής: πρόεδρος: Λέων Μουρτζούκος, αντιπρόεδρος: Λεωνίδας Ζωγράφος, γενικός γραμματέας: Αντώνιος Παναγιώτου, ταμίας: Ευγενία Γεωργακάκου, μέλη: Ελευθερία Καρασμάνογλου, Ειριάννα Πεκοπούλου - Γκολέτσου και Αργύριος Ρουσογιάννης ο οποίος και ορίστηκε υπεύθυνος της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Λέσχης.

Στη νέα εξελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν οι: Κωνσταντίνος Ζούβας, Ιωάννης Κοϊνάκης και Σοφία Παπασταύρου.

«ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ»

Περιοδική έκθεση φωτογραφίας

στην επαναλειτουργία του Μουσείου Πόλης

Το Μουσείο της Πόλης στα Παλιά (Φερών 17) επαναλειτουργεί έπειτα από ένα διάστημα 6 μηνών περίπου, που ήταν κλειστό λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Την Τετάρτη 12 Μαΐου και από τις 7 μ.μ., στον χώρο περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου, ξεκινά η λειτουργία της έκθεσης «Μουσείο της Πόλης του Βόλου: Φωτογραφικές εντυπώσεις». Πρόκειται για έργα μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου που αποτύπωσαν, ο καθένας με τη δική του ματιά, το Μουσείο Πόλης. Οι λήψεις έγιναν το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2020 και η αρχική ιδέα ήταν η κυκλοφορία ημερολογίου του 2021 από τον σύλλογο «Πολίτες για το Μουσείο της Πόλης του Βόλου». Όμως, η υγειονομική κρίση ακύρωσε την έκδοση του ημερολογίου, όπως και τις εκθέσεις του 15ου «Νοεμβρίου Φωτογραφίας», στον οποίο αρχικά ήταν ενταγμένη και η συγκεκριμένη έκθεση.

Τελικά με πρωτοβουλία της Δ/νσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου η έκθεση με αποκλειστικό θέμα το ίδιο το Μουσείο επιλέχθηκε να αποτελέσει την εναρκτήρια δράση του Μουσείου Πόλης μετά την πολύμηνη περίοδο με κλειστούς τους χώρους πολιτισμού. Άλλωστε ο χρόνος και το περιεχόμενο της έκθεσης συνδέεται απόλυτα με τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), που φέτος, και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, έχει θέμα «Το Μέλλον των Μουσείων, Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση».

Τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης που συμμετέχουν στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 30 Μαΐου, είναι:

Άντα Αλεξίου, Απόστολος Αλεξίου, Τζένη Γεωργακάκου, Σπύρος Δαπόντας, Οδυσσέας Ζαγορίτης, Λεωνίδας Ζωγράφος, Παύλος Καρανίκος, Ρίτσα Καρασμάνογλου, Γιάννης Κοϊνάκης, Λέων Μουρτζούκος, Αντώνης Παναγιώτου, Σοφία Παπασταύρου, Ειρηάννα Πεκοπούλου, Βάσω Προβελεγγίου - Λεπίδα, Αργύρης Ρουσογιάννης, Νέστορας Φανός EFIAP/b- GPUCR2 – EHPS.

Το ωράριο λειτουργίας για το κοινό είναι: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: 10.30 - 13.30, Τετάρτη & Παρασκευή 10.30 - 13.30 και 18.00 - 21.00, Δευτέρα κλειστό.

Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ. 2421029878, mailmuseum.volos@gmail.com

Σε εφαρμογή των μέτρων προστασίας του covid 19, η είσοδος θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ με τη χρήση μάσκας και έως 5 άτομα σε κάθε όροφο. Επίσης, απαγορεύεται αυστηρά το άγγιγμα αντικειμένων κι εκθετικών επιφανειών.

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου αναστέλλει τη λειτουργία της για όλο τον Νοέμβριο, λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν στην περιοχή μας.

Αναστέλλονται επίσης όλες οι εκθεσιακές δραστηριότητες του «Νοεμβρίου Φωτογραφίας 2020», με πιθανή μετακίνησή τους την Άνοιξη του 2021.

Η απονομή των διακρίσεων του 12ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Δημήτρης Λέτσιος» με θέμα: «Ανθρώπινες Αποστάσεις» θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια έκθεσης η οποία θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Χρόνια Πολλά με Υγεία, Δύναμη και Δημιουργία!

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 στις 18:00 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, στο γραφείο της στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Μετά από γόνιμο διάλογο και σειρά προτάσεων για νέες δράσης της Λέσχης, εγκρίθηκε ο απολογισμός πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2019 και ο προγραμματισμός δράσεων για το 2020 καθώς και ο οικονομικός απολογισμός του 2019 και ο προϋπολογισμός του 2020. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τη νέα εξελεγκτική επιτροπή.

Το νέο Δ.Σ. σε συνεδρίασή του μετά το πέρας των εκλογών, συστάθηκε σε σώμα ως εξής: πρόεδρος Λέων Μουρτζούκος, αντιπρόεδρος Λεωνίδας Ζωγράφος, γ. γραμματέας Ευγενία Γεωργακάκου, ταμίας Βασιλική Προβελεγγίου, μέλη Σπύρος Δαπόντας, Δημήτριος Μπαρμπαγιάννης και Αργύριος Ρουσογιάννης. Στη νέα εξελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν οι Ελένη Δαπόντα, Οδυσσέας Ζαγορίτης και Σοφία Παπασταύρου.

Καφέ 4 Εποχές (Σπυρίδη με Οικονομάκη), την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 στις 21:00. Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

prosklisi

Καφέ 4 Εποχές (Σπυρίδη με Οικονομάκη), την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 στις 21:00. Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

Οι εκδηλώσεις του Νοεμβρίου Φωτογραφίας 2019.

Καφέ 4 Εποχές (Σπυρίδη με Οικονομάκη), Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 στις 21:00. Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

Καφέ 4 Εποχές (Σπυρίδη με Οικονομάκη), Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 στις 21:00. Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

Στην καρδιά του χειμώνα ο φωτογραφικός χειμώνας θα μας πάει μακριά, στη νοτιοανατολική Ασία.

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, στις 11:00 π.μ., η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου θα συναντηθεί στο πατάρι του Εξάντα, Δον Δαλεζίου 11 μεταξύ Γαλλίας και Τάκη Οικονομάκη, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Καφές, συζήτηση, και όποιος κερδίσει το φλουρί θα φύγει με ένα ωραίο φωτογραφικό λεύκωμα. Όπως όλες οι δραστηριότητες της Λέσχης μας, η συνάντηση είναι ανοικτή σε όλους τους φίλους μας.

Με την καλή χρονιά, ο φωτογραφικός χειμώνας θα μας φέρει στην ανατολική  Ευρώπη. Στην πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τη θρυλική Μόσχα.

2019 eyxes

Δεκέμβριος, και ο φωτογραφικός χειμώνας είναι εδώ, στο Καφέ 4 Εποχές. Θα μας φέρει ξανά στη δυτική  Ευρώπη, στη Βορειοδυτική Γαλλία και θα μας ταξιδέψει στη Βρεττάνη, την περιοχή που βρέχεται από τη Μάγχη και τον Ατλαντικό Ωκεανό, παλεύει με την παλίρροια, κυριαρχείαι από κάστρα και μοναστήρια, στολίζεται από μικρές και μεγάλες όμορφες πόλεις και θαυμάζεται για την διατήρηση της πολιτιστικής και γλωσσικής ιδιαιτερότητάς της μέσα στη Γαλλική πραγματικότητα.

Ήρθε ο Νοέμβριος και ο φωτογραφικός χειμώνας είναι ξανά εδώ, στο Βόλο και στο Καφέ 4 Εποχές. Το μήνα αυτό θα μας φέρει ξανά στη δυτική Ευρώπη. Θα μας φέρει στην Βόρεια Γαλλία και θα μας ταξιδέψει στην Νορμανδία, την περιοχή που βρέχεται από τη Μάγχη, διαρρέεται από τον Σηκουάνα, στολίζεται από μικρές όμορφες πόλεις, θεοποιείται εικαστικά από το μοναδικό κάστρο-μοναστήρι του Αγίου Μιχαήλ και δοξάζεται από τα πεδία των μαχών και τις παραλίες της απόβασης του 1944.