«ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ»

Περιοδική έκθεση φωτογραφίας

στην επαναλειτουργία του Μουσείου Πόλης

Το Μουσείο της Πόλης στα Παλιά (Φερών 17) επαναλειτουργεί έπειτα από ένα διάστημα 6 μηνών περίπου, που ήταν κλειστό λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Την Τετάρτη 12 Μαΐου και από τις 7 μ.μ., στον χώρο περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου, ξεκινά η λειτουργία της έκθεσης «Μουσείο της Πόλης του Βόλου: Φωτογραφικές εντυπώσεις». Πρόκειται για έργα μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου που αποτύπωσαν, ο καθένας με τη δική του ματιά, το Μουσείο Πόλης. Οι λήψεις έγιναν το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2020 και η αρχική ιδέα ήταν η κυκλοφορία ημερολογίου του 2021 από τον σύλλογο «Πολίτες για το Μουσείο της Πόλης του Βόλου». Όμως, η υγειονομική κρίση ακύρωσε την έκδοση του ημερολογίου, όπως και τις εκθέσεις του 15ου «Νοεμβρίου Φωτογραφίας», στον οποίο αρχικά ήταν ενταγμένη και η συγκεκριμένη έκθεση.

Τελικά με πρωτοβουλία της Δ/νσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου η έκθεση με αποκλειστικό θέμα το ίδιο το Μουσείο επιλέχθηκε να αποτελέσει την εναρκτήρια δράση του Μουσείου Πόλης μετά την πολύμηνη περίοδο με κλειστούς τους χώρους πολιτισμού. Άλλωστε ο χρόνος και το περιεχόμενο της έκθεσης συνδέεται απόλυτα με τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), που φέτος, και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, έχει θέμα «Το Μέλλον των Μουσείων, Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση».

Τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης που συμμετέχουν στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 30 Μαΐου, είναι:

Άντα Αλεξίου, Απόστολος Αλεξίου, Τζένη Γεωργακάκου, Σπύρος Δαπόντας, Οδυσσέας Ζαγορίτης, Λεωνίδας Ζωγράφος, Παύλος Καρανίκος, Ρίτσα Καρασμάνογλου, Γιάννης Κοϊνάκης, Λέων Μουρτζούκος, Αντώνης Παναγιώτου, Σοφία Παπασταύρου, Ειρηάννα Πεκοπούλου, Βάσω Προβελεγγίου - Λεπίδα, Αργύρης Ρουσογιάννης, Νέστορας Φανός EFIAP/b- GPUCR2 – EHPS.

Το ωράριο λειτουργίας για το κοινό είναι: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: 10.30 - 13.30, Τετάρτη & Παρασκευή 10.30 - 13.30 και 18.00 - 21.00, Δευτέρα κλειστό.

Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ. 2421029878, mailmuseum.volos@gmail.com

Σε εφαρμογή των μέτρων προστασίας του covid 19, η είσοδος θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ με τη χρήση μάσκας και έως 5 άτομα σε κάθε όροφο. Επίσης, απαγορεύεται αυστηρά το άγγιγμα αντικειμένων κι εκθετικών επιφανειών.