logo

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΒΟΛΟΥ

Κτίριο Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας

Σταδίου & Μανδηλαρά

Τ.Θ.1382 Τ.Κ. 38110 – ΒΟΛΟΣ

https://www.photovolos.gr

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.facebook.com/photovolos

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου προκηρύσσει τον:

15ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΤΣΙΟΣ»

 

με θέμα: «Ελεύθερο, Ασπρόμαυρο»

ΒΡΑΒΕΙΑ - ΕΠΑΙΝΟΙ - ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θα απονεμηθούν τρία βραβεία (1ο, 2ο & 3ο), τρεις έπαινοι (1ος, 2ος & 3ος) και αριθμός αναρτήσεων, ο οποίος θα αποφασιστεί από την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού. Τα βραβεία και οι έπαινοι θα συνοδεύονται από αναμνηστικά δώρα. Στα βραβεία και τους επαίνους θα δοθεί αναμνηστική πλακέτα και σε όλες τις φωτογραφίες που θα διακριθούν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Στον διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε φωτογράφος, από την Ελλάδα ή την Κύπρο, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας ή σπουδαστής σχολής φωτογραφίας, μέλος ή όχι της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, που ζει στην Ελλάδα ή την Κύπρο, ή σε άλλη χώρα, καθώς και κάθε αλλοδαπός, που κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα ή την Κύπρο.
 2. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι τέσσερις (4) ασπρόμαυρες φωτογραφίες (RGB).
 3. Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτές φωτογραφίες που δεν έχουν επεξεργαστεί ηλεκτρονικά ή που έχουν υποστεί επεξεργασία με τρόπο που δεν παραποιεί την πραγματικότητα (αποκλείεται το φωτογραφικό κολάζ).
 4. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή (αποκλειστικά σε αρχείο .jpg) με όνομα το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου και τον αύξοντα αριθμό από 01 έως 04 (για παράδειγμα eponimo_onoma 01.jpg). Η μικρή πλευρά της φωτογραφίας πρέπει να έχει ελάχιστη διάσταση 2362 pixels και η μεγάλη ελάχιστη διάσταση 3543 pixels (ελάχιστη διάσταση 20Χ30 εκατοστά στα 300dpi). Επί της φωτογραφίας δεν πρέπει να είναι ενσωματωμένο το ονοματεπώνυμο ή το λογότυπο του φωτογράφου.
 5. Οι φωτογραφίες που αποστέλλονται πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από το «Δελτίο Συμμετοχής» που ακολουθεί την προκήρυξη του διαγωνισμού.
 6. Το δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται στα 5.00 € ανά συμμετέχοντα.
 7. Το κόστος συμμετοχής μπορεί να καταβληθεί στον τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης: EUROBANK, IBAN GR1002600780000470201172123, δικαιούχος: Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, ή αυτοπροσώπως στο γραφείο της Λέσχης, στις ημέρες και ώρες λειτουργίας της, ή στην ταμία της Λέσχης κυρία Ευγενία Γεωργακάκου, κατόπιν συνεννοήσεως, στο τηλέφωνο: 6945957920.
 8. Οι φωτογραφίες μπορούν να αποσταλούν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Λέσχης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,συνοδευόμενες, σε ψηφιακή μορφή, από το δελτίο συμμετοχής και την απόδειξη κατάθεσης στην τράπεζα, ήσε CD ή DVD που περιέχει τις φωτογραφίες και μπορεί να αποσταλεί σε φάκελο, μόνο στην ταχυδρομική θυρίδα της Λέσχης (Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, Τ.Θ.1382 Τ.Κ.38110 - Βόλος) και πρέπει να περιέχει το δελτίο συμμετοχής του διαγωνισμού και την απόδειξη κατάθεσης του δικαιώματος συμμετοχής. Η επίδοση μπορεί να γίνει και αυτοπροσώπως στο γραφείο της Λέσχης, στις ημέρες και ώρες λειτουργίας της, ή στην ταμία της Λέσχης, μόνο σε σφραγισμένο φάκελο που να περιέχει το CD ή DVD με τις φωτογραφίες, συνοδευόμενο και με το δελτίο συμμετοχής. Η πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής, στην περίπτωση της αυτοπροσώπως προσκόμισης, γίνεται είτε επιτόπου, με την παράδοση του φακέλου συμμετοχής, είτε με την προσκόμιση αντίγραφου κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης.

 

1ο Βραβείο 14ου Διαγωνισμού "Δημήτρης Λέτσιος" με τίτλο "Διαδρομές": Προβελεγγίου - Λεπίδα Βασιλική

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να υποβάλλει τις φωτογραφίες του και τα υπόλοιπα συνοδευτικά μέχρι την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2024 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Οι συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν και αυτοπροσώπως είτε στα γραφεία της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου (Κτίριο Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας Σταδίου & Μανδηλαρά) τις Τετάρτες 16 & 23 Οκτωβρίου 2024 από τις 19:30 έως τις 21:30, είτε κατόπιν συνεννόησης με την ταμία της Λέσχης.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τον χρόνο λήξης του διαγωνισμού ή τα έπαθλα εάν κριθεί απαραίτητο.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και θα αποσταλούν στα e-mail των διαγωνιζόμενων.

Τα αναμνηστικά δώρα που θα δοθούν στις φωτογραφίες που θα βραβευτούν θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024.

Η σύνθεση της πενταμελούς κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2024.

Η κριτική επιτροπή θα συνεδριάσει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024.

Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες.

Οι φωτογραφίες που θα διακριθούν (βραβεία, έπαινοι και αναρτήσεις), θα παραμείνουν στο αρχείο της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου. Οι φωτογραφίες (ψηφιακά αρχεία, CD ή DVD) που δεν θα τύχουν διακρίσεων δεν θα επιστραφούν αλλά θα διαγραφούν ή θα καταστραφούν.

Η απονομή των βραβείων, επαίνων και διακρίσεων θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης των έργων που θα διακριθούν, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Νοέμβριος Φωτογραφίας 2024». Ο ακριβής τόπος και χρόνος θα γίνει έγκαιρα γνωστός με δημοσίευση στον ειδικό φωτογραφικό τύπο, στις ημερήσιες εφημερίδες του Βόλου, στην ιστοσελίδα της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και στα e-mail όλων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό. Το κόστος μεγέθυνσης και παρουσίασης των φωτογραφιών για την έκθεση βαρύνει τη Λέσχη.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή, από μέρους των διαγωνιζομένων, όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που θα διακριθούν για την προβολή της και την προώθηση των σκοπών της σύμφωνα με το καταστατικό της με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον (για εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων, ημερολογίων, δημιουργία CD, ανάρτηση στην ιστοσελίδα της κ.λπ.), οι δε συμμετέχοντες στο διαγωνισμό αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των διακριθέντων φωτογραφιών τους στη Λέσχη. H Φωτογραφική Λέσχη Βόλου είναι υποχρεωμένη να αναφέρει πάντα το όνομα του δημιουργού.

Τα δικαιώματα της φωτογραφίας παραμένουν στην ιδιοκτησία του κάθε φωτογράφου-δημιουργού, ο οποίος δηλώνει ότι η φωτογραφία που αποστέλλει δεν παραβαίνει κάποιο νόμο και δεν προσβάλει τα δικαιώματα τρίτων.

Η ΦΛΒ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε αντιγραφή ή κλοπή της φωτογραφίας.

Η υποβαλλόμενη φωτογραφία πρέπει να αποτελεί προσωπική και αυθεντική δημιουργία.

Οποιαδήποτε χρήση προσωπικής πληροφορίας των συμμετεχόντων θα είναι αποκλειστικά σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία προσωπικών δεδομένων και την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ο δημιουργός βεβαιώνει ότι έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των εικονιζόμενων προσώπων. Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου ουδεμία ευθύνη φέρει για ενδεχόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των φωτογραφημένων προσώπων. Για ενδεχόμενες παραβιάσεις όπως ανωτέρω θα ευθύνεται αποκλειστικά ο δημιουργός.

                            

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

https://www.nexusmedia.gr

Η προκήρυξη σε μορφή PDF

Η προκήρυξη σε μορφή DOC

Το δελτίο συμμετοχής σε μορφή DOC

 

 


 

Τα αποτελέσματα του 13ου Πανελλήνίου Φωτογραφικού Διαγωνισμού "Δημήτρης Λέτσιος" με θέμα: "Looking Glass":

logo

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΒΟΛΟΥ

Κτίριο Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας

Σταδίου & Μανδηλαρά

Τ.Θ.1382 Τ.Κ. 38110 – ΒΟΛΟΣ

www.photovolos.gr - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.facebook.com/photovolos

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΤΟΥ 13ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΤΣΙΟΣ»

με θέμα: «Looking Glass»

 

Ar Pr

Σήμερα Σαββάτο 22 Οκτωβρίου 2022 στις 10:00 π.μ. συνεδρίασε η Κριτική Επιτροπή του 13ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας που διοργανώθηκε από την Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στη μνήμη του Δημήτρη Λέτσιου με θέμα: «Looking Glass», σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης.

Στον Διαγωνισμό πήραν μέρος πενήντα-εννέα (59) φωτογράφοι με διακόσια-είκοσι-τέσσερα(224) έργα τους

Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τους:

Ανδρέα Κατσάκο, απόφοιτο φωτογραφίας του Ι.Ι.Ε.Κ. E.S.P., από το 2010 συνδημιουργό του διαδικτυακού φωτογραφικού περιοδικού fmag (http://fmag.gr), από το 2013 ιδρυτή της Φωτογραφικής Ομάδας “f+”. Τα τελευταία χρόνια έχει επιμεληθεί και οργανώσει πολλές εκθέσεις φωτογραφίας και διάφορες άλλες φωτογραφικές εκδηλώσεις.

Μενέλαο Μελετζή, Διδάκτορα Επιστημών του Πανεπιστημίου του Νovisad (Σερβία) και επιστημονικό συνεργάτη του University of Applied Arts Belgrade, στον τομέα New Media, τέως καθηγητή Φωτογραφίας στο τμήμα Γραφιστικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, εκδότη του περιοδικού Photonet.

Λέοντα Μουρτζούκο, Φωτογράφο, εκπαιδευτή του τμήματος «Τέχνη Φωτογραφίας» στο Ι.Ε.Κ. DELTA 360, πρόεδρο της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου.

Αντώνιο Παναγιώτου, Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, ασχολείται με τη φωτογραφία τα τελευταία 25 χρόνια, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας, λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις φωτογραφίας και φωτογραφίες του έχουν διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς.

Ιωάννη Στρατουδάκη, σκηνοθέτη και φωτογράφο. Σπούδασε Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στο New York College of Athens και απέκτησε Bachelor of Arts (Hons) in Film Studies απ' το πανεπιστήμιο του Greenwich. Ζεί μεταξύ Αθήνας και Βόλου και εργάζεται ως καθηγητής στα Τμήματα Σκηνοθεσίας, Εικονοληψίας και Μοντάζ του IEK DELTA 360 Athens και στο Τμήμα Φωτογραφίας του IEK DELTA 360 Volos.

       

Μετά από τη συνεδρίασή της η Επιτροπή κατέληξε να απονέμει τις διακρίσεις ως εξής:

Διάκριση Ονοματεπώνυμο Τίτλος έργου
1ο Βραβείο ΖΑΒΕΡΔΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Άτιτλο #1
2ο Βραβείο ΚΑΖΑΝΙΑΤΟΡΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΑΝΝΑ
3ο Βραβείο ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΥ – ΛΕΠΙΔΑ ΒΑΣΩ Prisoner of the mirror 1
1ος Έπαινος ΖΑΒΕΡΔΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Άτιτλο #3
2ος Έπαινος ΚΑΖΑΝΙΑΤΟΡΑΣ ΟΜΗΡΟΣ I WANT GO OUT
3ος Έπαινος ΓΑΡΔΑΝΗ ΑΘΗΝΑ Stand still

Αναρτήσεις (αλφαβητικά):

Ονοματεπώνυμο Τίτλος έργου
1. ΑΖΑΔΕΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Κοιτάζοντας την πόλη
2. ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΛΑΤΙ
3. ΓΑΡΔΑΝΗ ΑΘΗΝΑ Without face
4. ΓΙΑΒΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Διάβαση
5. ΔΑΠΟΝΤΑ ΕΛΕΝΗ Χωρίς Τίτλο #1
6. ΖΑΒΕΡΔΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Άτιτλο #27.
7. ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΟΛΥΞΕΝΗ
8. ΚΑΡΑΣΜΑΝΟΓΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ branches
9. ΚΟΪΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Χωρίς Τίτλο #4
10. ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Χωρίς Τίτλο #3
11. ΜΑΡΑΪΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Επιστροφή
12. ΜΑΡΑΪΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Through the glass
13. ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Marina
14. ΜΠΑΣΙΑΣ ΝΙΚΟΣ Games in physics
15. ΜΠΑΣΙΑΣ ΝΙΚΟΣ Εγώ
16. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ ΠΕΝΝΥ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ
17. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΝΑ Άτιτλο #1
18. ΠΑΤΑΚΙΟΥΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Χωρίς Τίτλο #1
19. ΠΑΤΑΚΙΟΥΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Χωρίς Τίτλο #2
20. ΠΕΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΓΚΟΛΕΤΣΟΥ ΕΙΡΗΑΝΝΑ Χωρίς Τίτλο #1
21. ΠΕΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ CYPRIOT DA VINCI
22. ΠΕΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ STASIS
23. ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΥ – ΛΕΠΙΔΑ ΒΑΣΩ Prisoner of the mirror 2
24. ΡΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ Χωρίς Τίτλο #1
25. ΣΕΦΕΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ Άτιτλο 3
26. ΣΕΦΕΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ Άτιτλο 4
27. ΣΚΟΤΕΙΝΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ She reads on the trip
28. ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΘΑΝΟΣ Χωρίς Τίτλο #4
29. ΤΣΙΤΣΙΚΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ Two brides
30. ΦΩΣΤΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Χωρίς Τίτλο #1
31. ΦΩΣΤΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Χωρίς Τίτλο #3
32. ΦΩΣΤΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Χωρίς Τίτλο #4
33. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΑΤΙΤΛΟ #1
34. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Ι. ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ_3

Η κριτική επιτροπή:

epitropi signatures

 

Το πρακτικό σε μορφή word

Το πρακτικό σε μορφή pdf

 

 

 

logo  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΒΟΛΟΥ

Κτίριο Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας

Σταδίου & Μανδηλαρά

Τ.Θ.1382 Τ.Κ. 38110 – ΒΟΛΟΣ

www.photovolos.gr - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.facebook.com/photovolos

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου προκηρύσσει τον:

14ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΤΣΙΟΣ»

 

με θέμα: «Διαδρομές»

(Κάθε είδους διαδρομές, που πραγματοποιούνται με το σώμα ή το μυαλό, συλλαμβάνονται από το φακό και μετατρέπονται σε φωτογραφικά γεγονότα από τον φωτογράφο.)

ΒΡΑΒΕΙΑ - ΕΠΑΙΝΟΙ - ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θα απονεμηθούν τρία βραβεία (1ο, 2ο & 3ο), τρεις έπαινοι (1ος, 2ος & 3ος) και αριθμός αναρτήσεων, ο οποίος θα αποφασιστεί από την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού. Τα βραβεία θα συνοδεύονται από αναμνηστικά δώρα. Στα βραβεία και τους επαίνους θα δοθεί αναμνηστική πλακέτα και σε όλες τις φωτογραφίες που θα διακριθούν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Στον διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε φωτογράφος, από την Ελλάδα ή την Κύπρο, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας ή σπουδαστής σχολής φωτογραφίας, μέλος ή όχι της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, που ζει στην Ελλάδα ή την Κύπρο, ή σε άλλη χώρα, καθώς και κάθε αλλοδαπός, που κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα ή την Κύπρο.
 2. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι τέσσερις (4) φωτογραφίες, έγχρωμες ή ασπρόμαυρες (RGB).
 3. Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτές φωτογραφίες που δεν έχουν επεξεργαστεί ηλεκτρονικά ή που έχουν υποστεί επεξεργασία με τρόπο που δεν παραποιεί την πραγματικότητα (αποκλείεται το φωτογραφικό κολάζ).
 4. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή (αποκλειστικά σε αρχείο .jpg) με όνομα το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου και τον αύξοντα αριθμό από 01 έως 04 (για παράδειγμα eponimo_onoma 01.jpg). Η μικρή πλευρά της φωτογραφίας πρέπει να έχει ελάχιστη διάσταση 2362 pixels και η μεγάλη ελάχιστη διάσταση 3543 pixels (ελάχιστη διάσταση 20Χ30 εκατοστά στα 300dpi). Επί της φωτογραφίας δεν πρέπει να είναι ενσωματωμένο το ονοματεπώνυμο ή το λογότυπο του φωτογράφου.
 5. Οι φωτογραφίες που αποστέλλονται πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από το «Δελτίο Συμμετοχής» που ακολουθεί την προκήρυξη του διαγωνισμού.
 6. Το δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται στα 5.00 € ανά συμμετέχοντα.
 7. Το κόστος συμμετοχής μπορεί να καταβληθεί στον τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης: EUROBANK, IBAN GR1002600780000470201172123, δικαιούχος: Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, ή αυτοπροσώπως στο γραφείο της Λέσχης, στις ημέρες και ώρες λειτουργίας της, ή στην ταμία της Λέσχης κυρία Ευγενία Γεωργακάκου, κατόπιν συνεννοήσεως, στο τηλέφωνο: 6945957920.
 8. Οι φωτογραφίες μπορούν να αποσταλούν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Λέσχης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,συνοδευόμενες, σε ψηφιακή μορφή, από το δελτίο συμμετοχής και την απόδειξη κατάθεσης στην τράπεζα, ήσε CD ή DVD που περιέχει τις φωτογραφίες και μπορεί να αποσταλεί σε φάκελο, μόνο στην ταχυδρομική θυρίδα της Λέσχης (Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, Τ.Θ.1382 Τ.Κ.38110 - Βόλος) και πρέπει να περιέχει το δελτίο συμμετοχής του διαγωνισμού και την απόδειξη κατάθεσης του δικαιώματος συμμετοχής. Η επίδοση μπορεί να γίνει και αυτοπροσώπως στο γραφείο της Λέσχης, στις ημέρες και ώρες λειτουργίας της, ή στην ταμία της Λέσχης, μόνο σε σφραγισμένο φάκελο που να περιέχει το CD ή DVD με τις φωτογραφίες, συνοδευόμενο και με το δελτίο συμμετοχής. Η πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής, στην περίπτωση της αυτοπροσώπως προσκόμισης, γίνεται είτε επιτόπου, με την παράδοση του φακέλου συμμετοχής, είτε με την προσκόμιση αντίγραφου κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης.

 

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να υποβάλλει τις φωτογραφίες του και τα υπόλοιπα συνοδευτικά μέχρι την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Οι συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν και αυτοπροσώπως είτε στα γραφεία της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου (Κτίριο Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας Σταδίου & Μανδηλαρά) τις Τετάρτες 18 & 25 Οκτωβρίου 2023 από τις 19:30 έως τις 21:30, είτε κατόπιν συνεννόησης με την ταμία της Λέσχης.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τον χρόνο λήξης του διαγωνισμού ή τα έπαθλα εάν κριθεί απαραίτητο.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και θα αποσταλούν στα e-mail των διαγωνιζόμενων.

Τα αναμνηστικά δώρα που θα δοθούν στις φωτογραφίες που θα βραβευτούν θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023.

Η σύνθεση της πενταμελούς κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023.

Η κριτική επιτροπή θα συνεδριάσει το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023.

Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες.

Οι φωτογραφίες που θα διακριθούν (βραβεία, έπαινοι και αναρτήσεις), θα παραμείνουν στο αρχείο της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου. Οι φωτογραφίες (ψηφιακά αρχεία, CD ή DVD) που δεν θα τύχουν διακρίσεων δεν θα επιστραφούν αλλά θα καταστραφούν.

Η απονομή των βραβείων, επαίνων και διακρίσεων θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης των έργων που θα διακριθούν, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Νοέμβριος Φωτογραφίας 2023». Ο ακριβής τόπος και χρόνος θα γίνει έγκαιρα γνωστός με δημοσίευση στον ειδικό φωτογραφικό τύπο, στις ημερήσιες εφημερίδες του Βόλου, στην ιστοσελίδα της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και στα e-mail όλων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό. Το κόστος μεγέθυνσης και παρουσίασης των φωτογραφιών για την έκθεση βαρύνει τη Λέσχη.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή, από μέρους των διαγωνιζομένων, όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που θα διακριθούν για την προβολή της και την προώθηση των σκοπών της σύμφωνα με το καταστατικό της με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον (για εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων, ημερολογίων, δημιουργία CD, ανάρτηση στην ιστοσελίδα της κ.λπ.), οι δε συμμετέχοντες στο διαγωνισμό αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των διακριθέντων φωτογραφιών τους στη Λέσχη. H Φωτογραφική Λέσχη Βόλου είναι υποχρεωμένη να αναφέρει πάντα το όνομα του δημιουργού.

Τα δικαιώματα της φωτογραφίας παραμένουν στην ιδιοκτησία του κάθε φωτογράφου-δημιουργού, ο οποίος δηλώνει ότι η φωτογραφία που αποστέλλει δεν παραβαίνει κάποιο νόμο και δεν προσβάλει τα δικαιώματα τρίτων.

Η ΦΛΒ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε αντιγραφή ή κλοπή της φωτογραφίας.

Η υποβαλλόμενη φωτογραφία πρέπει να αποτελεί προσωπική και αυθεντική δημιουργία.

Οποιαδήποτε χρήση προσωπικής πληροφορίας των συμμετεχόντων θα είναι αποκλειστικά σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία προσωπικών δεδομένων και την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ο δημιουργός βεβαιώνει ότι έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των εικονιζόμενων προσώπων. Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου ουδεμία ευθύνη φέρει για ενδεχόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των φωτογραφημένων προσώπων. Για ενδεχόμενες παραβιάσεις όπως ανωτέρω θα ευθύνεται αποκλειστικά ο δημιουργός.

                            

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

 

https://www.nexusmedia.gr

Η Προκήρυξη σε μορφή Word

Η Προκήρυξη σε μορφή PDF

Το δελτίο συμμετοχής σε μορφή Word

logo  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΒΟΛΟΥ

Κτίριο Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας

Σταδίου & Μανδηλαρά

Τ.Θ.1382 Τ.Κ. 38110 – ΒΟΛΟΣ

www.photovolos.gr - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.facebook.com/photovolos

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου προκηρύσσει τον:

13ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΤΣΙΟΣ»

με θέμα: «Looking Glass»

(Κάθε είδους, λόγου και αιτίας, καθρεφτίσματα, πραγμάτων και καταστάσεων που συλλαμβάνονται από το φακό και μετατρέπονται σε φωτογραφικά γεγονότα από τον φωτογράφο).

ΒΡΑΒΕΙΑ - ΕΠΑΙΝΟΙ - ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θα απονεμηθούν τρία βραβεία (1ο, 2ο & 3ο), τρεις έπαινοι (1ος, 2ος & 3ος) και αριθμός αναρτήσεων, ο οποίος θα αποφασιστεί από την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού. Τα βραβεία θα συνοδεύονται από αναμνηστικά δώρα. Στα βραβεία και τους επαίνους θα δοθεί αναμνηστική πλακέτα και σε όλες τις φωτογραφίες που θα διακριθούν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Στον διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε φωτογράφος, από την Ελλάδα ή την Κύπρο, ερασιτέχνης, ή επαγγελματίας, ή σπουδαστής σχολής φωτογραφίας, μέλος ή όχι της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, που ζει στην Ελλάδα ή την Κύπρο, ή σε άλλη χώρα, καθώς και κάθε αλλοδαπός, που κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα ή την Κύπρο.
 2. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι τέσσερις (4) φωτογραφίες, έγχρωμες ή ασπρόμαυρες (RGB).
 3. Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτές φωτογραφίες που δεν έχουν επεξεργαστεί ηλεκτρονικά ή που έχουν υποστεί επεξεργασία με τρόπο που δεν παραποιεί την πραγματικότητα (αποκλείεται το φωτογραφικό κολάζ).
 4. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή (αποκλειστικά σε αρχείο .jpg) με όνομα το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου και τον αύξοντα αριθμό από 01 έως 04 (για παράδειγμα eponimo_onoma 01.jpg). Η μικρή πλευρά της φωτογραφίας πρέπει να έχει ελάχιστη διάσταση 2362 pixels και η μεγάλη ελάχιστη διάσταση 3543 pixels (ελάχιστη διάσταση 20Χ30 εκατοστά στα 300dpi). Επί της φωτογραφίας δεν πρέπει να είναι ενσωματωμένο το ονοματεπώνυμο ή το λογότυπο του φωτογράφου.
 5. Οι φωτογραφίες που αποστέλλονται πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από το «Δελτίο Συμμετοχής» που ακολουθεί την προκήρυξη του διαγωνισμού.
 6. Το δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται στα 5.00 € ανά συμμετέχοντα.
 7. Το κόστος συμμετοχής μπορεί να καταβληθεί στον τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης: EUROBANK, IBAN GR1002600780000470201172123, δικαιούχος: Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, ή αυτοπροσώπως στο γραφείο της Λέσχης, στις ημέρες και ώρες λειτουργίας της, ή στην ταμία της Λέσχης κυρία Ευγενία Γεωργακάκου, κατόπιν συνεννοήσεως, στο τηλέφωνο: 6945957920.
 8. Οι φωτογραφίες μπορούν να αποσταλούν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Λέσχης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,συνοδευόμενες, σε ψηφιακή μορφή, από το δελτίο συμμετοχής και την απόδειξη κατάθεσης στην τράπεζα, ήσε CD ή DVD που περιέχει τις φωτογραφίες και μπορεί να αποσταλεί σε φάκελο, μόνο στην ταχυδρομική θυρίδα της Λέσχης (Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, Τ.Θ.1382 Τ.Κ.38110 - Βόλος) και πρέπει να περιέχει το δελτίο συμμετοχής του διαγωνισμού και την απόδειξη κατάθεσης του δικαιώματος συμμετοχής. Η επίδοση μπορεί να γίνει και αυτοπροσώπως στο γραφείο της Λέσχης, στις ημέρες και ώρες λειτουργίας της, ή στην ταμία της Λέσχης, μόνο σε σφραγισμένο φάκελο που να περιέχει το CD ή DVD με τις φωτογραφίες, συνοδευόμενο από το δελτίο συμμετοχής. Η πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής, στην περίπτωση της αυτοπροσώπου προσκόμισης, γίνεται είτε επιτόπου, με την παράδοση του φακέλου συμμετοχής, είτε με την προσκόμιση αντίγραφου κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να υποβάλλει τις φωτογραφίες του και τα υπόλοιπα συνοδευτικά μέχρι την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Οι συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν και αυτοπροσώπως είτε στα γραφεία της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου (Κτίριο Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας Σταδίου & Μανδηλαρά) τις Τετάρτες 4, & 12 Οκτωβρίου 2022 από τις 18:30 έως τις 21:00, είτε κατόπιν συνεννόησης με την ταμία της Λέσχης.