Ένας νέος κύκλος προβολής φωτογραφιών ξεκινά αυτό το μήνα από τον Παύλο Καρανίκο και τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου  στο Καφέ 4 Εποχές
που ακούει στο όνομα «φωτογραφικές στιγμές». Είναι στιγμές που είδε, έζησε και αποθανάτισε ο ίδιος στα ταξίδια του ανά τον κόσμο και σκοπό έχουν να δείξουν στο κοινό του Βόλου άλλα σημεία, πλευρές,  κουλτούρες, και τρόπους ζωής του ανθρώπου σ΄αυτόν τον πλανήτη.

20120326 1

Οι προβολές αυτές θα εστιάσουν στο να σταματούν το χρόνο και να αναδεικνύουν τη στιγμή και το γεγονός που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή στο συγκεκριμένο χρόνο και τον συγκεκριμένο τόπο, όπως ανθρώπινες στιγμές, γεγονότα που συμβαίνουν, γιορτές, λατρευτικές τελετές, διαφορετικά έθιμα.  Επίσης θα εστιάσει σε ανθρώπινες δημιουργίες, όπως, γέφυρες, κάστρα, αρχαία και μοντέρνα κτήρια, κήπους, μικρές πόλεις, πλατείες, μουσεία αλλά και σε δημιουργίες της φύσης, όπως, γεωλογικούς σχηματισμούς, ποτάμια, λίμνες, καταρράκτες και τέλος εικόνες από τις τέχνες, όπως θεατρικές παραστάσεις, θεάματα, περιεχόμενα μουσείων και άλλα. Οι προβολές θα αρχίσουν με την παρουσίαση του μεγαλύτερου γεγονότος στην ζωή του ανθρώπου, μετά την γέννησή του και πριν το θάνατό του, τον γάμο. Έτσι το θέμα της πρώτης προβολής θα είναι οι νύφες που βρέθηκαν μπροστά από τον ανυπόμονο αλλά και ακούραστο φακό του δημιουργού. Οι λάτρεις της φωτογραφίας και των εθίμων θα δούνε νύφες να φωτογραφίζονται σε δρόμο στη Σρι Λάνκα, σε λίμνη και πάρκα στο Βιετνάμ, την Κίνα και τη  Ρωσία, να  προσκυνάνε τον τάφο του Ταμερλάνου στο Ουζμπεκιστάν, να στολίζονται στην Ουρουγουάη και το Βιετνάμ, να βρίσκονται στο χώρο του γλεντιού  στην  Ρωσική Άπω Ανατολή,  στην Ινδονησία, στο Περού  και  την τελετή ελληνικού γάμου στο Σικάγο. Επίσης θα δούνε νύφες από την Αλβανία, την Τσεχία, τη Βενετία, την Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και την … Υεμένη.

Τα εντυπωσιακά νυφικά φορέματα, τα περίτεχνα πέπλα, τα  γουστόζικα χτενίσματα, οι ανθοδέσμες, τα διάφορα άλλα  στολίδια και τα στολισμένα αυτοκίνητα θα ενθουσιάσουν και ταυτόχρονα θα εντυπωσιάσουν. Μια φωτογραφική πανδαισία, με βάση το λευκό του νυφικού, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι διαλέξουν να βρεθούν στο
καφέ 4 Εποχές, Σπυρίδη με Οικονομάκη την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 στις 10 το βράδυ. Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου Παύλος Καρανίκος.

20120326 2