Η νέα χρονιά των Φωτογραφικών στιγμών άρχισε. Η δεύτερη φετινή προβολή θα μας ταξιδέψει στον κόσμο της θρησκευτικής λατρείας.

Η  θρησκεία και η θρησκευτική πίστη συνυπάρχει με την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα, ασκεί σημαντική επιρροή στη ζωή μας και συγχρόνως  αποτελεί τον τελευταίο σταθμό κάθε ανθρώπινης ελπίδας για κάτι καλύτερο, για υγεία, για πλούτο, για οικογένεια, για ειρήνη, για καθετί..Μπορεί να νομίζουμε ότι δεν πιστεύουμε στη θρησκεία και ότι είναι κάτι που δεν μας αφορά εντούτοις όμως επηρεάζει πολλές όψεις της καθημερινής μας ζωής οπουδήποτε κι αν ζούμε. Ο χρόνος των θρησκευτικών εορτών καθορίζει συχνά τα διαστήματα του ελεύθερου χρόνου μας. Η ζωή μας χωρίζεται σε μέρες και μήνες που κατά το πλείστον έχουν πάρει τα ονομάτά τους από αρχαίους θεούς θρησκειών που έχουν τώρα ξεχαστεί. Οι σχολικές περίοδοι έχουν καθοριστεί έτσι ώστε οι άνθρωποι να βρίσκονται σε διακοπές κατά τη διάρκεια μεγάλων θρησκευτικών γιορτών. Η θρησκεία είναι αιτία για πολλούς πολέμους που έχουν γίνει στον κόσμο καθώς άνθρωποι από διαφορετικές θρησκευτικές ομάδες προσπάθησαν να κυριαρχήσουν ο ένας στον άλλον.

Παντού γύρω μας συναντούμε θρησκευτικά κτήρια που αντανακλούν τα πολιτιστικά αγαθά και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που ζουν εκεί κοντά. Αυτά, ακριβώς, τα θρησκευτικά κτήρια, οι κατασκευές, οι απεικονίσεις, η διακόσμηση και η προσευχή θα είναι το αντικείμενο αυτής της προβολής. Θα δούμε Χριστιανικούς, Ινδουιστικούς, Βουδιστικούς, Σιντοιστικούς ναούς, Τζαμιά, Συναγωγές ακόμα και χώρους ανιμιστικής λατρείας, διατρέχοντας τον πλανήτη από τη μια άκρη ως την άλλη, από την Γροιλανδία στην Ιαπωνία, από την Νορβηγία στην Αργεντινή, από την Υεμένη στο Περού, από την Πορτογαλία στο Βιετνάμ, από τη Γουατεμάλα στη Σρι Λάνκα, στη Μόσχα, στη Χο Τσι Μίνχ, στο Ρίο, στο Ρέικιαβικ, στη Μπράγκα, στην Κωνσταντινούπολη, στο Ισπαχάν, στην Σαμαρκάνδη, στην Καζαμπλάνκα, στη Φάτιμα, στη Λούρδη και αλλού. Μια φωτογραφική πανδαισία, γεμάτη από αρχιτεκτονικά μνημεία, στολισμένα με κήπους, με εικόνες, με αγάλματα και προσηλωμένους  πιστούς, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι διαλέξουν να βρεθούν στο καφέ 4 Εποχές  Σπυρίδη  με Οικονομάκη την Τρίτη  20 Νοεμβρίου 2012 στις 10 το βράδυ. Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου Παύλος Καρανίκος.