Δύο εκθέσεις φωτογραφίας συνπαρουσιάζονται στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο, από τις 18 Ιανουαρίου ως 19 Φεβρουαρίου 2013. Εγκαίνια: Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 8:00 μ.μ. Διάρκεια: 18 Ιανουαρίου  - 19 Φεβρουαρίου 2013.

Πολυχώρος Εικόνας Κούνιο: Κομνηνών 24 (Λουλουδάδικα), τηλ. 2310 271003. Ωράριο λειτουργίας: Δευτ. – Τετ. 9:00 – 17:00, Τρ. – Παρ. 9:00 – 16:00, Πεμ. 9:00 – 21:00, Σαβ. 9:00 – 11:00, Κυρ. κλειστά.

Αναστασία Μιχαήλογλου «Πνοή φωτός»
Ήχος ψυχής
το θρόισμα
των φύλων
τέρψη οφθαλμών
πνοή φωτός?
παρηγοριά και
δύναμη
απλόχερα
κερνάει.

Αναστασία Μιχαήλογλου - Βιογραφικό σημείωμα
Η Αναστασία Μιχαήλογλου γεννήθηκε το 1964 στην Άνω Βροντού, Σερρών. Σε ηλικία τεσσάρων χρόνων πήγε στη Γερμανία, επέστρεψε στην Ελλάδα το 1997 και από το 2000 μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.  Είναι καθηγήτρια γερμανικών.  Ασχολείται με την φωτογραφία τα τελευταία δώδεκα χρόνια και είναι μέλος της φωτογραφικής ομάδας «Φωτοπόροι». Είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, μεταφράστρια και αρθρογράφος στο περιοδικό «Φωτογραφικό Είδωλο». Έχει πραγματοποιήσει οκτώ ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε είκοσι έξι ομαδικές, στην Ελλάδα, Κύπρο και Νέα Υόρκη. Περισσότερες πληροφορίες
http://anastasiaaam.wix.com/anastasiamichailogluphoto

Τάσος Σχίζας «Μετέωρα»
Οι φωτογραφίες της σειράς «Μετέωρα» βασίζονται σε μια τεχνική, που στο παρελθόν σπάνια χρησιμοποιούνταν και αποτελούσε μια από τις ειδικές τεχνικές σκοτεινού θαλάμου, ενώ σήμερα εφαρμόζεται συχνά, με την ευκολία που προσφέρουν τα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας. Η μέθοδος παραμένει όμοια και στις δύο περιπτώσεις και στηρίζεται στην καθρεφτική αναπαραγωγή μιας φωτογραφίας και στη σύνθεσή της με την πρωτότυπη, σε μια ακραία συμμετρική εικόνα. Ανακάλυψα αυτή την τεχνική στα πρώτα μου βήματα και με γοήτευσε πολύ η νέα παράξενη πραγματικότητα που δημιουργείται από τη συμμετρία, καθώς και οι μορφές που σχηματίζονται και συχνά θυμίζουν πρόσωπο ή σώμα. Μια σειρά τέτοιων συνθέσεων αποτέλεσε την πρώτη μου συμμετοχή σε μια ομαδική έκθεση. Με τα «Μετέωρα» επανέρχομαι σε αυτή την τεχνική, συνδυάζοντάς τη με την αιώρηση, που προσδίδει στην εικόνα ακινησία, στατικότητα και μια εσωτεριστική γαλήνη. Σ’ ένα κόσμο που η βαρύτητα προσδιορίζει τη γήινη πραγματικότητα, η αιώρηση ανατρέπει το φυσικό και αναγάγει στο υπερφυσικό. Αστικά δομικά κομμάτια μεταμορφώνονται σε συμμετρικές κατασκευές, προσδιορίζοντας νέα αυτόνομα μετέωρα οικοδομήματα.

Τάσος Σχίζας - Βιογραφικό σημείωμα
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964, μεγάλωσε στην Τρίπολη της Λιβύης και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη από το 1982. Από το 1982 η φωτογραφία αποτέλεσε γι’ αυτόν, μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.  Διδάσκει φωτογραφία από το 1991 ως σήμερα σε λέσχες και μεταλυκειακές σχολές. Από το 1993 ως το 1996 εξέδιδε το «Γυάλινο μάτι», το ασπρόμαυρο φωτογραφικό περιοδικό, που διανέμονταν δωρεάν στην Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησε 20 τεύχη. Από το 1996 ως σήμερα εκδίδει το «Φωτογραφικό Είδωλο», το μονοθεματικό καλλιτεχνικό φωτογραφικό περιοδικό, που έχει φτάσει στο 28ο τεύχος. Συντονίζει τρεις φωτογραφικές ομάδες («Φωτοπόροι», «ΚΛΙΚers», «Ομάδα Φ») επιμελείται και διοργανώνει (μαζί με τους Φωτοπόρους και με την συνεργασία πολλών φωτογραφικών δυνάμεων της χώρας) το Contrast / Αντίθεση: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε με διοργανώσεις εκθέσεων, διαλέξεων, παρουσιάσεων και σεμιναρίων. Έγραψε πλήθος σημειώσεων, δημοσίευσε σειρά άρθρων και παρουσίασε portfolios σε περιοδικά και στο διαδίκτυο. Έχει γράψει δύο βιβλία («Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας», «Αληθινό ψέμα»). Έχει πραγματοποιήσει δεκαεπτά ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε τριάντα επτά ομαδικές. Περισσότερες πληροφορίες
http://www.photoeidolo.gr/TassosSchizas.html