Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου φιλοξενεί τον φωτογράφο Σταύρο Σταματίου, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 7:30μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου (Μανδηλαρά και Σταδίου).

20130215 1

Ο φωτογράφος θα παρουσιάσει τις σειρές "In between worlds" και "Άλογα". Θα δείξει επίσης φωτογραφία δρόμου καθώς και μια σειρά ασπρόμαυρων εικόνων με τοπία, ως αφορμή για να αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται και δουλεύει τα συγκεκριμένα είδη φωτογραφίας.

20130215 2

Ο Σταύρος Σταματίου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1965. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου και από το 1988 εργάζεται στη Δημόσια Εκπαίδευση. Με τη φωτογραφία ασχολείται ερασιτεχνικά. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ενώ έργα του έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας (βραβεία, έπαινοι, αναρτήσεις). Είναι μέλος του ΦΚΘ και της φωτογραφικής ομάδας Κλικers τη Θέρμης.

20130215 3

Το Νοέμβριο του 2012 διακρίθηκε στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας «Δημήτρης Λέτσιος» με θέμα «Η Ελλάδα που αγαπώ», που διοργάνωσε η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, αποσπώντας το πρώτο βραβείο αλλά και αναρτήσεις, ενώ έχει διακριθεί και σε παλαιότερους διαγωνισμούς της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου. Η βράβευση του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Νοέμβριου φωτογραφίας 2012» αποτέλεσε και την αφορμή για να γνωριστεί κι από κοντά με τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και καρπός αυτής της γνωριμίας είναι και η προσεχής παρουσίαση.

20130215 4