Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 στις 19.30 το μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου Ανδριώτης Παναγιώτης θα μας ταξιδέψει στην Αγγλία με τη φωτογραφική του δουλειά: “Εδώ Λονδίνο”.

 

events 20140212 1

“Αυτός που βαρέθηκε το Λονδίνο, βαρέθηκε την ζωή του” Όσκαρ Ουάιλντ Ένας από τους αγαπημένους μου ταξιδιωτικούς προορισμούς είναι το Λονδίνο και κατ επέκταση η Αγγλία, γνωστή και ως Γηραιά Αλβιώνα. Απέχει κάτι λιγότερο από 4 ώρες με το αεροπλάνο. Ένα συναρπαστικό ταξίδι πάνω από τις χιονισμένες  Άλπεις, την Γαλλία, το μπλε της θάλασσας στο στενό της Μάγχης και τελικά το αγγλικό βαθύ πράσινο τοπίο με τις αχανείς πεδιάδες. Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο Χίθροου υποδέχεται αναρίθμητες πτήσεις, ανάμεσα σε αυτές και την πτήση μου ΒΑ631 από  την Αθήνα. Το ταξίδι το πραγματοποίησα πρόσφατα, τον Ιανουάριο του 2014. Έμεινα για 5 ημέρες στο Λονδίνο αλλά και στο Τσέστερ και το Κέμπριτζ που φημίζεται για τα πανεπιστήμια. Η Αγγλία είναι ο παράδεισος και των φωτογράφων. Τα εντυπωσιακά κτίρια, ο φυσικός πλούτος, τα απέραντα πάρκα, οι δρόμοι, οι καιρικές συνθήκες, το έντονο κόκκινο των λεωφορείων σε μια κατ ομολογία γκρίζα ατμόσφαιρα, γεμίζουν την φαρέτρα του φωτογράφου με εντυπωσιακές πόζες. Μέσα από την δική μου φωτογραφική μηχανή βλέπω μια ήρεμη Αγγλία με σεβασμό στην ιστορία, τον άνθρωπο, την αρχιτεκτονική. Βλέπω μια Αγγλία αρμονική, σα ένα καλοκουρδισμένο ρολόι. Ότι όμως και να πω για την Αγγλία, ότι και να δει ο φωτογραφικός μου φακός, η Αγγλία υπάρχει για μένα για να εκτιμώ ότι χάνω. Την ομορφότερη χώρα του κόσμου, την Ελλάδα μας που την εκτιμώ ακόμη περισσότερο αυτές τις ημέρες στο εξωτερικό.

Η παρουσίαση θα γίνει στο χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Μανδηλαρά & Σταδίου). Είσοδος ελεύθερη.

events 20140212 2