Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014, στις 19:30, το μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου Σοφία Παπασταύρου θα παρουσιάσει τη φωτογραφική δουλειά της με τίτλο "Αεί ο άνθρωπος γεωμετρεί".

 

events 20140115 1

Πόσοι από εμάς δεν έχουν ακούσει την φράση που αποδίδεται στον Πλάτωνα "Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί"; Παραφράζοντάς την, μπορούμε να πούμε πως αεί και και ο άνθρωπος γεωμετρεί, προσπαθώντας να μοιάσει στο Θεό. Από μαθήτρια ακόμη με έλκυε η γεωμετρία και η αρμονία της. Έβλεπα γύρω μου γραμμές παράλληλες, ευθείες και καμπύλες, τρίγωνα, τετράγωνα και κύκλους. Ασυνείδητα αυτό αποτυπώνονταν στις φωτογραφίες που τραβούσα. Περνώντας ο καιρός, το "ασυνείδητα" μεταμορφώνονταν σε "ενσυνείδητα" σε πολλές απ΄αυτές. Έτσι λοιπόν, φωτογραφία την φωτογραφία ανακάλυψα έναν κόσμο όπου η τέχνη της φωτογραφίας και η γεωμετρία διεισδύουν η μία μέσα στην άλλη, αλληλοσυμπληρώνονται, γίνονται ένα, άλλοτε ολοφάνερα και άλλοτε πιο διακριτικά και δημιουργούν ένα ενδιαφέρον κατά την γνώμη μου εικαστικό αποτέλεσμα."

Η παρουσίαση θα γίνει στο χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Μανδηλαρά & Σταδίου). Είσοδος ελεύθερη.

events 20140115 2