Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 μ.μ. το μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου Παναγιώτης Ανδριώτης, θα παρουσιάσει τους "Ευρωπαίους" του Γάλλου φωτογράφου Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν.

 

 

«Υπάρχει μια στιγμή όπου το μάτι, το μυαλό και η καρδιά βρίσκονται σε μια ευθεία. Κι αυτή είναι η στιγμή που θα μας δώσει μια φωτογραφία που θα μετρήσει για την υπόλοιπη ζωή μας». Τους "Ευρωπαίους" του Μπρεσόν, ένα λεύκωμα που περιλαμβάνει φωτογραφίες από τα ταξίδια του στις χώρες της Ευρώπης, θα παρακολουθήσουμε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στη λέσχη μας στις 20:30μ.μ. Θα ταξιδέψουμε με τις φωτογραφίες του στην γενέτειρά του την Γαλλία αλλά και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελβετία, Γιουγκοσλαβία, Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Βέλγιο, Πολωνία, Ρωσία, Δανία, Αγγλία και Ιρλανδία. Φωτογραφίες από το έτος 1930 μέχρι και την δεκαετία του 70. Θα δούμε επίσης δουλειά των ανθρώπων που επηρέασαν τον Μπρεσόν και τους θεωρεί καθοδηγητές στο έργο του, όπως ο Αντρέ Κερτέζ. Ο Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν (1908- 2004) υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους φωτογράφους στην ιστορία. Γεννήθηκε το 1908 στην Γαλλία από πλούσια και επιφανή οικογένεια βιομηχάνων...

Η παρουσίαση των φωτογραφίων Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου στο πολιτιστικό κέντρο Νέας Ιωνίας (Μανδηλαρά και  Σταδίου). Θα ξεκινήσει στις 20:30μ.μ. (διάρκεια 1 ώρα). Είσοδος ελεύθερη.