Συνέχεια  με καταρράκτες στο νέο κύκλο προβολών φωτογραφιών που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα από τον Παύλο Καρανίκο και τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στο Καφέ 4 Εποχές και που ακούει στο όνομα «φωτογραφικές στιγμές».

20120430 1

Φωτογραφικές Στιγμές με καταρράκτες, μικρούς και μεγάλους, που είδε,  απόλαυσε και αποθανάτισε ο ίδιος στα ταξίδια του ανά τον κόσμο και σκοπό έχουν, οι φωτογραφικές στιγμές  να δείξουν στο κοινό του Βόλου άλλα σημεία του κόσμου, προσιτά και απρόσιτα, γεμάτα φύση και ζωντάνια, καθαρότητα και ομορφιά, σημεία που μιλάνε στην ψυχή και στα μάτια.

Η  προβολή αυτή θα εστιάσει στο υγρό στοιχείο, το νερό και μάλιστα στο ασταμάτητα κινούμενο σε διαφορετικά επίπεδα νερό, με κεντρικό στοιχείο τους καταρράκτες, μικρούς και μεγάλους που θα μπορούσαν να συμβολίζουν τις δυσκολίες της ανθρώπινης ζωής μέσα από την ήρεμη  ροή και την απότομη πτώση, που θα επαναφέρει την ηρεμία σε άλλο επίπεδο. Στην προβολή αυτή θα δούμε καταρράκτες από την Νορβηγία και  την Ισλανδία, χώρες με πάμπολλους και με εντυπωσιακό όγκο νερού καταρράκτες και με εντυπωσιακά ονόματα, όπως ο καταρράκτης των θεών ή οι επτά αδελφές. Θα ταξιδεύσουμε στην μακρινή Νέα Ζηλανδία για να δούμε τους καταρράκτες του Μίλφορντ  Σάουντ. Θα ταξιδεύσουμε στην Αυστραλία,  στην Ελβετία, στην Ιαπωνία, στο Περού και στην Περσία, στην Κίνα, ακόμα και στο Μαρόκο, και αλλού. Την βραδιά θα στεφανώσουν οι καταρράκτες του Νιαγάρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και θα κλείσουν οι επιβλητικοί καταρράκτες του Ιγκουασού, μεταξύ Αργεντινής και Βραζιλίας.

20120430 2

Μια φωτογραφική πανδαισία, γεμάτη από αφρίζοντα νερά  και νεροδαρμένα βράχια, αλλά και απίθανες κατασκευές πρόσβασης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι διαλέξουν να βρεθούν στο
καφέ 4 Εποχές  Σπυρίδη  με Οικονομάκη την Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 στις 10 το βράδυ. Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου Παύλος Καρανίκος.

20120430 3