Την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στις 7 το βράδυ, εγκαινιάζεται, στο ισόγειο και τον ημιώροφο του Κέντρου Τέχνης Giorgio de Chirico, η έκθεση ζωγραφικής του μέλους της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, Παναγιώτη Πλιάσσα, με τίτλο «InsideOut». Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 21 Μαρτίου, Δευτέρα και Σάββατο 10:00-13:30, Τρίτη έως Παρασκευή 10:00-13:30 και 18:30-21:00.

20130306 1

Ο Παναγιώτης Πλιάσσας γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Από μικρός χαρακτηρίστηκε ταλαντούχος στη ζωγραφική και στη μουσική. Τελείωσε το γυμνάσιο, φοιτώντας συγχρόνως σε σχολή σχεδιαστών αρχιτεκτονικού σχεδίου και δουλεύοντας σε αρχιτεκτονικό γραφείο του Βόλου. Σπούδασε στην Αθήνα σε σχολή γραφικών τεχνών και διαφήμισης και ταυτόχρονα εργάστηκε ως γραφίστας σε μεγάλη διαφημιστική εταιρεία. Εκεί, συνεργαζόμενος με αναγνωρισμένους δημιουργούς - ζωγράφους, γραφίστες, φωτογράφους, λογοτέχνες - μπήκε στον μαγικό κόσμο των εικαστικών τεχνών και της διαφήμισης.

20130306 2

Ήρθε σε επαφή με νέες τεχνικές (airbrush-collage-mixed media), τις οποίες υιοθέτησε αυτούσιες ή σε συνδυασμό με την κλασσική ζωγραφική και τη φωτογραφία, στην υλοποίηση των έργων του. Έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και απέσπασε διακρίσεις στο graphic design και στη φωτογραφία. Παρόλο που η επαγγελματική του ενασχόληση άλλαξε κατεύθυνση, η επαφή του με την τέχνη δεν σταμάτησε ποτέ. Συνεχίζει να δουλεύει με πάθος και να πειραματίζεται με νέα μέσα, δημιουργώντας ιδιαίτερες εικόνες που κλείνουν μέσα τους κομμάτια του εαυτού του.

20130306 3