logo

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΒΟΛΟΥ

Κτίριο Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας

Σταδίου & Μανδηλαρά

Τ.Θ.1382 Τ.Κ. 38110 – ΒΟΛΟΣ

www.photovolos.gr - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.facebook.com/photovolos

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου).

Θέλοντας να δώσουμε την ευκαιρία ανάδειξης της φωτογραφικής δημιουργικότητας περισσοτέρων γυναικών, καλούμε γυναίκες - φωτογράφους, από την περιοχή της Μαγνησίας, να λάβουν μέρος στην έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο «Δίαυλος» (Σκενδεράνη 11) και θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 22 Μαρτίου 2023.

Το θέμα της έκθεσης είναι: «Η χαρά της ζωής...».

(Η αποτύπωση της χαράς - ή και η έλλειψή της - στην καθημερινότητα.)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Στην έκθεση μπορεί να πάρει μέρος κάθε γυναίκα-φωτογράφος, που διαμένει στη Μαγνησία, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας ή σπουδάστρια σχολής φωτογραφίας.
 2. Κάθε συμμετέχουσα μπορεί να υποβάλει μέχρι τέσσερις (4) φωτογραφίες, έγχρωμες ή ασπρόμαυρες (RGB).
 3. Γίνονται δεκτές φωτογραφίες που έχουν επεξεργαστεί ηλεκτρονικά με τρόπο που δεν παραποιεί την πραγματικότητα (αποκλείεται το φωτογραφικό κολάζ).
 4. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή (αποκλειστικά σε αρχείο .jpg) με όνομα το ονοματεπώνυμο της φωτογράφου και αύξοντα αριθμό από 01 έως 04 (για παράδειγμα eponimo_onoma 01.jpg). Η μικρή πλευρά της φωτογραφίας πρέπει να έχει ελάχιστη διάσταση 2362 pixels και η μεγάλη ελάχιστη διάσταση 3543 pixels (ελάχιστη διάσταση 20Χ30 εκατοστά στα 300dpi). Οι φωτογραφίες μπορεί να είναι και μεγαλύτερου μεγέθους. Επί της φωτογραφίας δεν πρέπει να είναι ενσωματωμένο το ονοματεπώνυμο ή το λογότυπο της φωτογράφου.
 5. Οι φωτογραφίες μπορούν να αποσταλούν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Λέσχης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,συνοδευόμενες, απαραίτητα από το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο - κατά προτίμηση κινητό - και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της κάθε συμμετέχουσας. Η επίδοση μπορεί να γίνει και αυτοπροσώπως στο γραφείο της Λέσχης (Κτίριο Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας Σταδίου & Μανδηλαρά), τις Τετάρτες 8 & 15 Φεβρουαρίου από τις 7:30 έως τις 9:30μμ σε σφραγισμένο φάκελο που να περιέχει CD ή DVD με τις φωτογραφίες και τα στοιχεία της συμμετέχουσας.
 6. Συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023.
 7. Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει η κριτική επιτροπή που θα αποφασίσει ποιες φωτογραφίες θα εκτεθούν. Στην επιτροπή θα δοθούν οι φωτογραφίες ανώνυμα. Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες.
 8. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από:

Τη Χρύσα Δραντάκη, Δρ. Κοινωνιολογίας της Τέχνης, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Τον Λέοντα Μουρτζούκο, εκπαιδευτή τμήματος «Τέχνη Φωτογραφίας» στο ΙΙΕΚ Delta 360, πρόεδρο της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου.

Την Ειρηάννα Πεκοπούλου-Γκολέτσου, Ψυχολόγο - Κοινωνική Λειτουργό, μέλος του Δ.Σ. της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, υπεύθυνη για την οργάνωση της έκθεσης.

 1. Τα αποτελέσματα των κρίσεων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και θα αποσταλούν στα e-mail των συμμετεχουσών.
 2. Το δικαίωμα συμμετοχής στην έκθεση - των φωτογραφιών που θα επιλεγούν - καθορίζεται στο 5.00€ ανά φωτογραφία (μεγέθυνση 30Χ45 εκ. και πέρασμα της φωτογραφίας σε χαρτόνι 40Χ60 εκ.). Οι φωτογραφίες θα κορνιζαριστούν και θα εκτεθούν σε κορνίζες της Λέσχης. Οι φωτογραφίες θα δοθούν μετά το πέρας της έκθεσης στις συμμετέχουσες.
 3. Σε όλες τις φωτογραφίες που θα εκτεθούν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα.
 4. Η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων, θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, στις 7:30 μμ, στον εκθεσιακό χώρο του «Διαύλου», Σκενδεράνη 11. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Μαρτίου 2023
 5. Οι φωτογραφίες που θα εκτεθούν θα παραμείνουν, σε ψηφιακή μορφή, στο αρχείο της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου. Οι φωτογραφίες που δεν θα εκτεθούν θα διαγραφούν.
 6. Η συμμετοχή συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή, από μέρους των συμμετεχουσών, όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί αιτία αποκλεισμού.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που θα εκτεθούν για την προβολή της και την προώθηση των σκοπών της σύμφωνα με το καταστατικό της με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον (για εκθέσεις, προβολές, ανάρτηση στην ιστοσελίδα της κ.λπ.), οι δε συμμετέχουσες αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των φωτογραφιών τους στη Λέσχη. H Φωτογραφική Λέσχη Βόλου είναι υποχρεωμένη να αναφέρει πάντα το όνομα της δημιουργού.

Τα δικαιώματα της φωτογραφίας παραμένουν στην ιδιοκτησία της κάθε φωτογράφου-δημιουργού, η οποία δηλώνει ότι η φωτογραφία που αποστέλλει δεν παραβαίνει κάποιο νόμο και δεν προσβάλει τα δικαιώματα τρίτων.

Η ΦΛΒ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε αντιγραφή ή κλοπή της φωτογραφίας.

Η υποβαλλόμενη φωτογραφία πρέπει να αποτελεί προσωπική και αυθεντική δημιουργία.

Οποιαδήποτε χρήση προσωπικής πληροφορίας των συμμετεχουσών θα είναι αποκλειστικά σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία προσωπικών δεδομένων και την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η δημιουργός βεβαιώνει ότι έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των εικονιζόμενων προσώπων. Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου ουδεμία ευθύνη φέρει για ενδεχόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των φωτογραφημένων προσώπων. Για ενδεχόμενες παραβιάσεις όπως ανωτέρω θα ευθύνεται αποκλειστικά η δημιουργός.

Η πρόσκληση σε word