Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, στις 19:30, το μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου Γιάννης Γερόπουλος, θα παρουσιάσει τη φωτογραφική δουλειά του με τίτλο: Η Μαγνησία της Ιωνίας - άγνωστες πτυχές της μαγνησιακής ιστορίας.

 

 

events 20140123 1

Το καλοκαίρι του 2009 ο Γιάννης Γερόπουλος βρέθηκε στα μικρασιατικά παράλια στην περιοχή της Μαγνησίας, της διπλής πόλης που άκμασε από τα πρώτα ιστορικά χρόνια στο Κοινόν των Ιώνων. Ο φωτογραφικός φακός περιπλανάται στο ιωνικό τοπίο μέσα στις απέραντες καλλιέργειες της πιο εύφορης πεδιάδας της Μικρασίας, και επίσης μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Μαγνησίας όπου και έρχεται αντιμέτωπος με τα λιγοστά αλλά μεγαλεπήβολα σημάδια κάποιου ένδοξου παρελθόντος. Η παρουσίαση έχει τη μορφή ενός βίντεο 15 λεπτών, το οποίο περιλαμβάνει την τεκμηρίωση με το φωτογραφικό υλικό από το χώρο και την περιοχή της Μαγνησίας, και επίσης αφήγηση αναφορικά με τα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία που προέκυψαν από τη σχετική έρευνα, και τα οποία αποτελούν αναπόσπαστα και πολύτιμα ψήγματα της ιστορίας μας που κανείς ποτέ και σε κανένα σχολείο δεν μας δίδαξε.

Η παρουσίαση θα γίνει στο χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Μανδηλαρά & Σταδίου). Είσοδος ελεύθερη.

events 20140123 2