Τόσο το ενδιαφέρον μας για τη φωτογραφία όσο και η ενασχόλησή μας με τα φωτογραφικά δρώμενα της περιοχής, μας ώθησαν να συγκεντρωθούμε στις 2 Μαρτίου 2006 και να αποφασίσουμε την ίδρυση της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου.

Οι στόχοι της Λέσχης μας, σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι μεταξύ άλλων η προώθηση και η προβολή της Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας, η διάσωση και οργάνωση φωτογραφικών αρχείων που έχουν σχέση με την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής, καθώς και η καλλιέργεια της επικοινωνίας και της συνεργασίας της Λέσχης μας με άλλους φορείς σχετικούς με το αντικείμενο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Μετά την αναγνώριση της Λέσχης μας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, συγκαλέσαμε στις 21 Ιουνίου 2006 την πρώτη μας Γενική Συνέλευση και εκλέξαμε Διοικητικό Συμβούλιο και Εξελεγκτική Επιτροπή. Αποφασίσαμε ομόφωνα την διοργάνωση σε ετήσια βάση σειράς εκδηλώσεων για την Καλλιτεχνική Φωτογραφία με τίτλο «Νοέμβριος Φωτογραφίας» και την κήρυξη του Δημήτρη Λέτσιου ως Επίτιμου μέλους της Λέσχης μας, σαν ελάχιστη αναγνώριση του έργου του. Τα  μέλη της Λέσχης, που ξεκινήσαμε αυτή τη προσπάθεια, δημιουργήσαμε ένα χώρο ζωντανό και φιλόξενο, ανοικτό σε κάθε έναν που αγαπά τη φωτογραφία ή ενδιαφέρεται γι’ αυτήν με κάθε δημιουργικό τρόπο.

Οι καθιερωμένες εβδομαδιαίες συναντήσεις

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού Δ. Νέας Ιωνίας (Σταδίου με Μανδηλαρά). Σε αυτό το κτίριο των πλούσιων πολιτιστικών δράσεων, πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη οι συναντήσεις των μελών και των φίλων της λέσχης, για να παρακολουθήσουμε τις προβολές-παρουσιάσεις και να συζητήσουμε τα θέματα της Λέσχης.